İnsanlara Sağlık Adına Faydalı olmak için Aronya Meyvesi Dikti
SAMSUN’UN Bafra ilçesinde Tekstil Firmasında çalışan Ferdi Tunç ve eşi Bahriye Tunç iki çocuğunu küçük yaşlarda hastalıktan kaybettikleri için İnsan sağlığına faydası etkisi olan Aronya meyvesi ekimini yaptılar.
“Vadinin dibinde Aronya meyvesi ektiler”
Bafra’ya yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan kırsal alan olan İnözü Mahallesi’nde bir Tekstil Firmasında çalışan çift Ferdi ile Bahriye Tunç 2022 tarihinde karar vererek Vadinin dibine 12 dönüm arazi üzerinde 3 dönüme insan sağlığına faydalı olan 1250 kök Aronya meyvesi diktiler.
“Sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı”
Güney Amerika menşeli olan Aronya bitkisi meyvesi, Kızılı derelerin keşfettiği olağan üstü insan sağlığı için çok önemli bir meyve. Soğuya ve sıcağa karşı dayanıklı olan Aronya meyvesi -70 derece soğuya ve 50 derece de sıcaklığa dayanıklı.
“Doğal ortamda ekmeği uygun gördük”
Orman bitkisi meyvesi olduğu için doğal bir ortamda ekmeği uygun gördük.Burası tam Aronya meyvesinin yeri, doğa ile iç içe.
Bir yanında dağ, bir yanında dağdan gelen kaynak su, bir yanında çay kuş sesi bir yanında ise ağaçlık orman ve bol oksijen.
“Hastalıktan İki çocuğunu kaybetti, Aronya meyvesi ekimine karar verdi “
Tunç, hastalıktan dolayı iki tane evladını küçük yaşta kaybettiğini,yoğun araştırmalarının ardından Aronya meyvesi ekimine karar verdiklerini söyledi. Çünkü bu doğal natürel organik meyve olan Aronya kaynaklara göre insan sağlığına faydalı.
” Bir çok hastalığın ilaçı”
Burada amaçlarının ticaret olmadığını, aksine insanoğluna sağlık konusunda faydalı olabilmek.
Başta çağın hastalığı Kanser başta olmak üzere Kalp, şeker hastalığı, bir takım göz rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığa deva oluyor.
“Asla ilaç kullanmıyorum “
Aronya meyvesi ot ilaçı kullanmadan doğal organik natürel yollarla yetiştiriyoruz. İki hafta aralıklarla çapa yapıyoruz ki otlarını temizliyoruz.
“Dağdan elde ettiğimiz sularla Aronya meyvesini suluyoruz”
Vadinin dibinde ektiğimiz Aronya meyvesini dağlardan gelen suları bir tankta biriktirip, arıtılması yapıldıktan sonra damla sulama ile sulamasını gerçekleştiriyorlar.
“Bu sene hasat beklemiyoruz”
Ektiğimiz Aronya meyveleri şu an 1.5 ile 2 yaşında o yüzden bu sene hasat beklemiyoruz ama bazıları az da olsa meyvesini verdi.
Seneye hasat şenliği yapmak istiyoruz, çünkü vatandaş Aronya meyvesini bilmeli öğrenmeli.
Bir daki sene Ağostos sonunda başlayacak olan Aronya meyvesi hasatı Eylül sonuna kadar sürecek.
Buraya hasat için gelen vatandaşlarımız doğal organik sepeti ile kendi Aronya meyvesini hasatını kendisi yapacak bu güzelliğe şait olacak.
Tunç, 2022 yılında araştırmalarımızın neticesinde İnsanoğluna faydamız dokunması amacıyla dikimini yaptığımız Aronya meyvesini Ailemiz birlikte bakımını gerçekleştiriyoruz.
Bu konuda bana eşime yardımcı olan babam, annem ve akrabalarım yanımızda. Onlarla birlikte hareket ederek Aronya meyvesini çocuklar gibi yakından ilgileniyoruz her türlü bakımını birlikte gerçekleştiriyoruz yani Aile boyu insanoğlunun sağlığı için Aronya meyvesi üretimi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.
Helal olsun sizin gibi güzel yürekli insanlara