SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

SAMSUN’UN  Alaçam ilçesinde 2024-2025 Eğitim ve Öğretim döneminde öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla okul servis aracı şoförlerine trafik güvenliği eğitimi verildi.

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen trafik eğitimine okul servis taşımacılığı yapan firmalarda çalışan şoförler ve rehber personeller katılım sağladı.

 

Okul servis taşımacılığa yönelik trafik eğitimlerini, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Keskin, Alaçam Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliğinden Polis Memuru Mehmet Keleş, Jandarma Trafik sorumlusu Jandarma Astsubay Üst Çavuş Cemalettin Polat ve Jandarma Astsubay Üst Çavuş Ferhat Bilir tarafından slayt eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Aile ve Toplum Sağlığı Memuru Bülent Alver’de slayt eşliğinde sağlık konusunda sunum ve bilgilendirmelerde bulundu.

Alaçam Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliğinden Polis Memuru Mehmet Keleş, Trafik eğitimlerinde şoför ve Rehber personele, Okul taşıtlarında olması gereken şartlar, Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin uyması gereken şartlar, Sürücülerin sürüş psikolojisini etkileyen şartlar ve buna yönelik yapılması gerekenler ile güvenli sürüş ve trafik ahlakı konularında bilgiler verdi.

 

OKUL SERVİS ARAÇLARI TEMİZ BAKIMLI VE GÜVENLİ DURUMDA BULUNDURULMALIDIR

Keleş, “Okul Servis Araçlarında Şartlar şunlardır; Okul servis araçlarının arkasında “OKUL TAŞITI” yazısı uygun renk, ebat ve şekilde reflektif kuşak olarak bulunmalıdır. Okul servis aracının arkasında, öğrenci ve çocukların iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında “KIRMIZI LAMBA” bulunmalıdır.

Lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle DUR yazısı okunacak şekilde bulunmalıdır. Lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren lambaları ile ayrı olmalıdır.

Okul açılıp kapatılabilecek kapıları şekilde otomatik şoför tarafından veya servis araçlarının mekanik olmalıdır. Okul servis araçları temiz bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı, 6 ayda bir mekanik bakım ve onarımları yaptırılmalı, muayeneleri zamanında yaptırılmalıdır. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar 12 yaşından büyük olmamalıdır.

Araçların imal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tayin edilen ve o araca ait tescil belgelerinde gösterilen oturulacak yer adedi, aracın içerisine görülebilecek bir yere yazılarak sabit şekilde monte edilmelidir” dedi.
Aile ve Toplum Sağlığı Memuru Bülent Alver, İlkyardım farkındalık Eğitimi verildi.

 

Eğitim seminerinde şoförlere, herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda tıbbi yardım sağlanıncaya kadar olay yerinde tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılacak uygulamaları anlattı.

 

Seminer süresince Eğitmenler, hasta veya yaralının yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak gibi, ilk yardımın öncelikli amaçlarını, slayt eşliğinde uygulamalı olarak şoför esnafına anlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.