SAMSUN’DA KİVİ HASADI BAŞLADI!

SAMSUN’DA KİVİ HASADI BAŞLADI!
Yayınlama: 07.11.2025
A+
A-

SAMSUN’DA KİVİ HASADI BAŞLADI!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kivi bahçelerinde hasat heyecanı başladı.

 

Türkiye’de 28 ilde yapılan kivi üretiminde Samsun, ülke üretiminin %15’ini karşılayarak 3. sırada yer alıyor.

Çarsamba ilçesinde  tertip edilen hasat etkinligi, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil sağlam, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İl Müdürü Kemal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Dündar, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammmer Aydemir, Çarşamba Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Işıldak, ilçe Jandarma komutanligi ile İlçe emniyet Müdürlüğunden kurum amirleri ve çok sayida ureticimizin katılımıyla gerceklesti.

2024 Verilerine Göre:
5.646 dekar alanda
13.599 ton kivi üretildi!

Üretim özellikle Çarşamba, Atakum, 19 Mayıs ve Salıpazarı ilçelerinde yoğunlaşıyor. Üreticilerimizin aldığı tedbirler sayesinde 2025 yılında yaşanan zirai don olaylarından kivi bahçeleri büyük ölçüde etkilenmedi.

Neden Samsun?
Bölgenin iklimi, toprak yapısı ve bol yağışlı doğası kivi için ideal koşulları sağlıyor. Üstelik son yıllarda kivi fiyatlarındaki artış, üretim alanlarının da hızla genişlemesine katkı sağladı.

️ Zararlılara Karşı Mücadele Devam Ediyor!
Kahverengi kokarca zararlısına karşı düzenli arazi kontrolleri yapılarak etkili mücadele yürütülüyor.

Doğru Hasat = Kaliteli Ürün!
Kivinin lezzetini ve raf ömrünü korumak için hasat zamanı 6,5–7 Brix aralığında yapılmalı. Hasat sırasında meyveler ıslak olmamalı ve zarar görmemesine dikkat edilmeli.

Samsun’un bereketli topraklarında yetişen kiviler, hem Türkiye’nin sofralarına hem de çevre illere uzanan bir ticaret ağı oluşturuyor.

Bereketli hasatlar, bol kazançlar dileriz temennisinde bulunuldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.