Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Tahinli Ramazan Pidesi Vatandaşın Sofrasında

Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Tahinli Ramazan Pidesi Vatandaşın Sofrasında
Yayınlama: 23.03.2024
A+
A-

Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Tahinli Ramazan Pidesi Vatandaşın Sofrasında

 

Samsun’un Bafra ilçesinde asırlık geçmişi olan Sönmezler Unlu Mamülleri ile özleşen örf, adet, gelenek ve görenekleri yaşatmak adına her yıl Ramazan ayı içerisinde yapılan, vatandaşın sofrasını süsleyen tarihi tahinli Ramazan pideleri bu yıl da ilgi görüyor.

” Örf – Adet, gelenek ve Göreneklerimize göre devam ettiriyoruz“

 

Yıllardır ekmek ustalığın yanısıra tahinli Ramazan Pidesin de yapmasında adından söz ettiren Muhammet Mutlu geçmişi asırlık tarihe dayanan ve artık İlçemizle özleşen asırlık tahinli Ramazan Pidesi her Ramazan ayı içinde müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

Mutlu, asırlık tarihe dayanan Tahinli Ramazan pidesini “Örf – Adet, gelenek ve göreneklerimize ” göre yaklaşık 33.yıla aşkın değerli müşterilerimizin beğenisine hizmetine sunmaya devam ediyoruz dedi.

Tarihi Tahinli Ramazan Pidesi, vatandaşlarımız deyim ile İlaç gibi Pide diyen Muhammet Mutlu Usta, Ramazan ayı içinde sadece 3 öğün, sabah, öğlen ve iftar saatinde çıkardıklarını belirtti. İftar saatine yaklaşırken lezzetli tarihi tahinli pideleri odunlu taş fırınımızla buluşturup çıkarıyoruz dedi.

Burada amacımız fırın önünde ve içindeki yoğunluğu azaltmak adına yapıyoruz diyen Mutlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan aylarının olmazsa olmazı haline gelen tarihi tahinli ramazan pideleri yeniden müşterilerimizin sofralarında susamlı, yumurtalı, çörek otlu, susamsız, yumurtasız, ve sade olarak çıkıyoruz dedi.

Mutlu,Örf adet ve gelenek göreneklerimizi unutmama adına sürdürmek için 1977 yılından itibaren bilenen Ramazan ayında vatandaşların sofralarında vazgeçilmez haline gelmiş ve hastası olan tarihi Tahinli Ramazan pidelerini iftara arkadaşlarımızla birlikte hijyenik ortam da hazır hale getirmeye devam ediyoruz” dedi.

Sönmezler Unlu Mamülleri işletme sahibi Oğuzhan Öztürk, her Ramazan ayının iple çektiklerini, çünkü asırlık tarihe dayanan Atalarımızdan, büyüklerimizden bizlere Miras , Yadigar kalan
tahinli Ramazan pidesini vatandaşımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

“Meşhur Tarihi Tahinli Ramazan Pidesi Atalarımızın Miras ve Yadigardır ”

Öztürk, fırıncı meseleğimiz olarak Atalarımızdan, büyüklerimizden miras yadigar kalan, vatandaşlarımızın hafızasında damak tadında lezzet iz bırakan tarihi tahinli Ramazan pidesidir.

Asırlık tarihe dayanan Tahinli Ramazan Pidesini Sönmezler Unlu mamülleri olarak yaklaşık 33. yılı aşkın Ramazan Ayı içersinde belirlemiş olduğu kurallar neticesinde iftar saatine yaklaşırken saat : 16 : 00 de başlayıp iftar saatine kadar devam edip sonlandırıyoruz. Sahurda tarihi tahinli pidesini almaya gelen oluyor fırınımıza.


350 gram sade tahinli pide 20 lira, 350 Gram susamlı yumurtalı tahinli pide 25 lira, 700 gram sade tahinli pide 40 lira ve yine 700 gram susamlı yumurtalı tahinli pide 50 liradan dan tezgahlarda satılıyor diyen Öztürk, maalesef yerinde hiç durmayan girdi ve maliyetlerinizin artması neticesinde, Un,maya, elektrik, susam, yumurta ve işçi giderlerini artması devam ettiği yine bu sene az da olsa ister istemez Zam uygulamak zorunda kaldık.

Çok lezzetli olup Ramazan ayına çok özel bir pide, müşterilerimizin, vatandaşlarımızın söylemi İlaç gibi pide şu tarihi tahinli ramazan pidesi.

Öztürk, bu işlemin kolay olmadığını Pide hamuru ile tahinin muhteşem birleşiminden meydana gelen ve iki saat yoğurma neticesinde sonra 2.5 ile 3 saatte dinlenmeye aldığımız tahinli hamurumuz sonunda bu muhteşem lezzet odunla yanan taş fırınlarımızla birleştirdikten sonra nar gibi kızarmış pişmiş şekilde çıkıyor.

Öztürk, şükür olsun ki her yıl Tarihi Tahinli Ramazan pidelerimize müşterilerimizin ilgisi oldukça yoğun oluyor buda bizleri mutlu ediyor.

Her gün yaklaşık 2 ile 3 kazan Tahinli Hamur Pidesi Ustalarımız tarafından müşterilerimizin sağlığı için hijyenik bir ortamda hazır hale getiriliyor.

“Taleplere yetişmeye çalışıyoruz ”

Ramazan Ayı boyunca her gün yaklaşık 1.500 ile 2500 adet tarihi tahinli Ramazan Pidesi çıkıyoruz değerli müşterilerimiz için.

 

Ustalarımız, fırın sıcaklığında yaklaşık 250 derecede Tarihi Meşhur tahinli Ramazan Pidesini vatandaşlarımızın iftarda saati yaklaşırken sofralarına yetiştirmeye çalışıyorlar.

Tarihi Tahinli Ramazan Pidemizin yurt içi ve yurt dışında hastası onlara şehirler arası otobüs ve kargo ile göndermeye özen gösteriyoruz dedi.

 

Öztürk, Taş fırınımız da odunlu ateşi ile birleşen tarihi Tahinli Ramazan pidesini vatandaşlarımızın damarlarında lezzet, iz bırakmasının başlıca unsurlarından birisi de ustalarımızın marifetinden ve Taş Odunlu Fırınımızdan çıkıyor olmasıdır dedi.

 

İftara yakın saatte meşhur Tahinli Ramazan pidesi hamurumuz ve pidemiz tükenmiş oluyor.

Bu güzel lezzetli tarihi tahinli Ramazan pidelerini vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca bereketli sofralarından eksik etmiyorlar.

 

 

“Ramazan Boyunca %100 Doğal Ekşi Mayalı Köy Ekmeler tezgahlarımızda”

Öztürk, Ramazan ayı için tarihi tahinli Ramazan pidesinin harici günümüze uygun şekilde Atalarımızın ekşi maya kullanarak Artizan Sarı Buğday Ekmeği, Siyes Buğday Ekmeği, Osmanlı Köy Ekmeği, Balkan Köy Ekmeği, Zeytin Yağlı Sarımsaklı Kekikli Köy Ekmeği, Fransız Çavdar Ekmeği ve Fransız Baged Ekmeği, Artizan Ekşi mayalı ekmeklerin özellikleri %100 Doğal olmaları bunların satışına da devam ediyoruz.

Vatandaşlarımızın sağlığı bizler önem taşıyor, onlar için Doğal ve Sağlıklı ekmekler üretmeye devam edeceklerini belirtirken Ramazan ayı içinde doğal, organik ve sağlıklı ekmeklere ulaşabileceklerini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.